Jerusalimski kolači od artičoka
Zasladjeni pečeni kolači sa jerusalimskim artičokama
Ovi bogati, ukusni kolači su zasladjeni sa sirupom jerusalimske artičoke umesto šećerom. Sirup od jerusalimske artičoke je bogat inulinom, vrstom vlakna koja hrani prijateljsku floru digestivnog trakta. Ima izuzetno sladak ukus i veoma nizak glikemijski indeks
Sastojci
125g maslaca
125 g crne čokolade
2 jaja
300 ml sirupa jerusalimske artičoke
115g pirinčanog brašna
25g 100% kakao praha
prstohvat soli
Korak 1
Stavite lonac na Electrolux indukcijskoj ploči, sipajte čokoladu i maslac i postavite ploču na jačini 2. Indukcija održava stabilnu toplotu i možete istopiti čokoladu bez vodenog kupatila.
Korak 2
Izmutite jaja u činiji Electrolux Assistant kuhinjske mašine i promešajte. Dodajte sve suve sastojke i promešajte ponovo. Dodajte istopljenu čokoladu i sirup jerusalimske artičoke i mešajte dok ne postane glatko.
Korak 3
Postavite Electrolux CombiSteaPro rernu na podešavanje vrele pare i zagrejte do 170° C. Stavite papir za pečenje u pleh i sipajte testo. Stavite i već zagrejanu rernu na 25minuta. Kada se završi, malo ohladite kolač i secite u manje komade.