Čokoladni mus od akvafabe
Čokoladni mus sa preokretom
Probajte Larin bogati, ukusni čokoladni mus. Umesto da koristite jaja, ovaj inovativni mus je baziran na soku akvafabe I korišćenje soka od kokosa
Sastojci
1 Konzerva leblebija ???????????
1 čaša (120g) grubo izrezane čokolade
2 supene kašike soka od kokosa (u zamenu može i javorov sirup)
pola supene kašike vanila ekstrakta
Korak 1
Istopite čokoladu u šerpi dirktno na indukcijskoj ploči koristeći nisku temperaturu ili u zdelu postavljenoj iznad tiganja ugrejane vode. Dodajte ekkstrakt vanile i kokosov sok. Ostavite čokoladu da se ohladi dok pripremate sledeći korak.
Korak 2
Poromešajte vodu od akvafabe sa električnim mikserom (ili blenderom) i miksujte dok se ne formiraju vrhovi i dobijete pufnastu, belu smesu. Nežno presavijte čokoladu spatulom veoma polako je mešajte.
Korak 3
Sipajte u činije i stavite u frižider. Mus je spreman za jelo kroz 30 minuta.