Sastojci
Pufnasta torta
3 jaja,
80g šećera,
30g skroba od krompira,
40g brašna,
2 supene kašike kako praha,
1.5 supena kašika praška za pecivo
Fil od crne čokolade
200ml punomasne pavlake
90g šećera
260g iseckane čokolade
30g maslaca
Uputstvo
Pripremite smesu
Izmutite tri jaja sa šećerom u posudi dok se šećer ne rastopi. Sipajte mešavinu u blanderi blendirajte dok se ne utrostruči zapremina. Naš kuhinjski asistent će olako odraditi navedeni posao mešanja. Sledeće, pomešajte skrob od krompira sa brašnom, kakao prahom i praškom za pecivo. Zatim prespite suve sastojke u mućenu mešavinu. I celu mešavinu zatim sipajte u pleh za tortu od 16cm.
Parom do pufnastog
Sipajte 100ml vode u unutrašnjost rerne. Okrenite taster na PlusSteam simbol i zagrejte rernu na 180°C. Pritisnite PlusSteam tater i čekajte 5 minuta. Stavite tortu u rernu i pecite 25 minuta ili dok se ne smesti pufnasta masa. Izvadite i odložite tortu da se ohladi pre nego što je ukrasite.
Napravite svilenkast fil
Dovedite punomasnu pavlaku i šećer da vriju u šerpi. Sipajte vruću mešavinu preko maslaca i iseckane crne čokolade.Ostavite da sedi dva minuta a zati blendirajte mešavinu dok ne psotane glatka.
Sastavite vašu kreaciju
Iseckajte pufnastu tortu na dva jednaka kruga. Jedan premažite polovinom fila, zatim preko stavite drugi deo i ponovo premažite preostalim filom. Stavite tortu u frižider na 20 minuta ili dok fil ne očvrsne. Prepustite se i ne zaboravite da podelitesa drugima!