Veganski banana hleb bez glutena
Banana hleb sa preokretom
San svakog ljubitelja čokolade, ovaj recept za banana hleb uključuje čia semenke i zamenjuje šećer sa prosečnim sirupom. Potpuno veganska poslastica bez glutena koju će vaša porodica i prijatelji obožavati.
Sastojci
4 banane (kaša),
1 supena kašika kokosoovog ulja,
trečina čaše agave sirupa,
1 supena kašika čia semenki (pomešanih sa 3 supene kašike vode)
trećina šolje kakao mrvica,
trećina šolje izmrvljene crne čokolade,
1 šolja brašna,
1supena kašika praška za pecivo,
dašak cimeta,
četvrtč supene kašike vanila ekstrakta
četvrt čaše kokosovog mleka
2 supene kašike kakao praha
Korak 1
Zagrejte rernu na 180°. Pomešajte banane, kokosovo ulje, agave i čia semenke u činiji. Mešajte dok se dobro na stopi. Umešajte brašno i prašak za pecivo.
Korak 2
Uzmite trećinu smeše i pomešajte sa kokosovim mlekom, kako prahom, iseckanom čokoladom, cimetom i vanilom. Sipajte običnu smešu u pleh i pokrijte sa čokoladnim delom smeše. Uzmite nožem i isecite tako da napravite mermer efekat. Prekrijte iseckanim bananama.
Korak 3
Pecite 35-40 minuta ili do trenutka kada čačkalicom probodete smesu a na njoj ne ostane ništa. Ostavite da se osuši pre sečenja.