Domaćinski jogurt sa granolom
Započnite vaš dan sa savršenim doručkom
Napravite kremast, gust domaćinski jogurt u vašoj rerni bez posebnog uredjaja za pravljenje jogurta korišćenjem mleka i kulture jogurta. Dodatno poboljšajte time što će te peći vašu granolu - ukusan miks koštunjastog voća, semena, javorovog sirupa i meda.
Sastojci
200g celih zrna zoba
200g iseckanih badema
100g belog brašna
110g žutog šećera
30g maka
110g maslaca
75g javorovog sirupa
40g meda
100g meda za ukrašavanje
200g grčkog jogurta ili napravite vaš jogurt koristeći mleko bez laktoze i malo kulture jogurta
Korak 1
Dodajte jogurt kulturu u mleko, promešajte temeljno i pospite u činije. Postavite ih u Electrolux CombiSteamPro rernu na program za jogurt. Zahvaljujući pari i 42°, rerna održava optimalne uslove za cultivaciju bakterija potrebnih za dobar jogurt. Kuvajte 6-8 sati.
Korak 2
Kada je jogurt spreman, stavite ga u frižider i počnite kuvati granolu? Istopite maslac u šerpi za sos. Ako koristite indukcijksu ploču ovo možete odraditi bez vodenog kupanja. Dodajte javorov sirup i med u istopljeni maslac. Mešajte temeljno.
Korak 3
Pomešajte sve sastojke za granolu u Electrolux Asisstant kuhinjskoj mašini.
Podjednako rasporedite pastu na papir za pečenje. Postavite rernu na režim vrućeg vazduha (140°) i postavite granolu unutar na 15 minuta. Izvucite pleh, polijte medom i promešajte temeljno. Ostavite da se peče u rerni jo 20 minuta. Isključite rernu, pomešajte granolu ponovo i ostavite unutar rerne jos 15 minuta sa vratima rerne odškrinutim.
Korak 4
Sipajte domaćinski jogurt u posudu i dodajte granolu na vrhu. Ukrasite svežim voćem.