Salata od borovnice, cvekle i gorgonzole
Jednostavna i impresivna
Ponekad su najjednostavniji recepti najbolji. Kombinujući slatkoću cvekli i bogat, složen ukus sazrele gorgonzole je izvan ukusnog. Borovnice dodaju nagoveštaj oštrog ukusa u ovom lakom receptu koji definitivno impresionira.
Sastojci (servira: 4)
Salata
250g svežih borovnica
4-6 većih cvekli
100g crvenog kupusa
200g zelene salate - mix mladih listova
100g mladice
1/3 čaše iseckanog peršuna
200g gorgonzole
Dresing
5 kašika hladnog maslinovog ulja
3 kašike jabukovog sirća
1.5 kašika meda, prstohvat soli
Uputstva
Oljuštite cveklu i isecite veoma tanko. Stavite ih u hladnu vodu da dobiju hrskaviju teksturu. Isecite crveni kupus tanko i stavite u hladnu vodu.
Pomešajte sastojke dresinga u drugoj zdeli i odložite po strani.
Ostavite isečenu cveklu i crveni kupus da se cede u u cediljci. Kada se osuše, postavite ih zajedno sa zelenom salatom na velikom tanjiru za serviranje.
Dodajte mladicu, borovnice, peršun i pospite izmrvljenim sirom. Pospite dresing i servirajte.