Salata od borovnice, cvekle i gorgonzole

Salata od borovnice, cvekle i gorgonzole

Jednostavna i impresivna

Ponekad su najjednostavniji recepti najbolji. Kombinujući slatkoću cvekli i bogat, složen ukus sazrele gorgonzole je izvan ukusnog. Borovnice dodaju nagoveštaj oštrog ukusa u ovom lakom receptu koji definitivno impresionira.

Sastojci (servira: 4)

Salata

250g svežih borovnica

4-6 većih cvekli

100g crvenog kupusa

200g zelene salate - mix mladih listova

100g mladice

1/3 čaše iseckanog peršuna

200g gorgonzole

 

Dresing

5 kašika hladnog maslinovog ulja

3 kašike jabukovog sirća

1.5 kašika meda, prstohvat soli 

Uputstva

Oljuštite cveklu i isecite veoma tanko. Stavite ih u hladnu vodu da dobiju hrskaviju teksturu. Isecite crveni kupus tanko i stavite u hladnu vodu.

Pomešajte sastojke dresinga u drugoj zdeli i odložite po strani.

Ostavite isečenu cveklu i crveni kupus da se cede u u cediljci. Kada se osuše, postavite ih zajedno sa zelenom salatom na velikom tanjiru za serviranje.

Dodajte mladicu, borovnice, peršun i pospite izmrvljenim sirom. Pospite dresing i servirajte.