Sezonska supa od povrća sa kukuruznim pahuljicama
Kremasta supa sa dodatkom hrskavog
Uživajte u kremastoj supi od sezonskog povrća uparenih sa hrskavošću domaćeg čipsa. Savršen starter ili glavno jelo - ova supa je napravljena sa paškanatom ali možete ga zameniti drugim sezonskim povrćem, poput jerusalimskih artičoka.
Sastojci
Za supu:
1L Bujona
1.5kg paškanata
100g Maslaca
300ml sojinog mleka
Za čips od žitarice
50g brašna
100ml vode
30ml sirćeta
Žuti sećer, so
Semenke bundeve, suncokreta i lana
Korak 1
Postavite Electrolux rernu na režim vrućeg vazduha i zagrejte do 180°. Pomešajte sve sastojke za čips u Electrolux pomoćnoj kuhinjskoj mašini. Trebalo bi da dobijete tečniju teksturu testa nalik na tekturu potrebnu za palačinke. Sipajte deo testa na pleh pokriven papirom za pečenje i rasporedite veoma tanko. pospite semenkama. Stavite u rernu na 10minuta.
Korak 2
Oljuštite paškanat i i secite na male komadice. Stavite polovinu ulja u tiganj i ugrajte na Electrolux indukcijskoj ploči na jačini 12-13. Pržite paškanata nekoliko minuta dok ne dobije boju nalik zlatnoj.
Korak 3
Stavite paškanat u lonac za umake, prelijte bujonom i kuvajte 10 minuta dok ne bude gotovo.
Korak 4
Stavite skuvani paškanat u Electrolux MasterPiece blender, dodajte bujon i sojino mleko i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte još bujona za glatkoću ako je potrebno.
Korak 5
Dodajte maslac i mešajte temeljno. Sipajte supu utanjir i servirajte sa čipsom.