Bundeva i kelj sa narom
Zimska slast
Bundeva je zapsotavljen sastojak, a divan zemljani i kostunjasti ukus pojačan slatkoćom kada je skuvana na teppanyaki plehu. Kako bi balansirali nivo slatkog uparena je sa keljom i semenjem nara.
Sastojci
2-3 kafene kašike maslinovog ulja
1-2 supene kašike slatkog čilija
četvrt kafene kašike soli
1 svežanj kelja
2/3 šolje semenja nara
1 sveža grančica ruzmarina
Uputstvo
Oljuštite bundevu i uklonite semenje, zatim isecite u tanke parčiće po dužini. Postavite parčiće na topao teppanyaki pleh. Dodajte maslinovo ulje, posolite i začinite čilijem i pecite na srednjoj temperaturi.
Nakon 10-12 minuta, dodajte kelj i ruzmarin i pržite zajedno sa bundevom. Dodajt još maslinovog ulja ako je potrebno.
Za završetak, pospite semenjem nara. Servirajte toplo na sobnoj temperaturi.