Grašak sa mentom i feta sirom
Fleksibilina vegetarijanski alternativa
Ovaj vegetarijanski obrok može biti serviran kao predjelo i kao sos. Kremsat miks graška i feta sira sa naznakom mente je savršen blend svežih ukusa. Mešajte ga sa pastom za kompletan vegetarijanski obrok.
Sastojci
1 mladi luk, iseckan
2 supene kašike maslinovog ulja
2 šolje graška (340g)
6 listova mente
100g feta sira, izmrvljenog
So
Voda
Uputstvo
Propržite luk sa dve supene kašike maslinovog ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte grašak, prstohvat soli, i dovoljno vode da jedva prekrije. Kuvajte na visokoj temperaturi 2 minuta, zatim dodajte iscepane listove mente. Nastavite sa kuvanjem još nekoliko minuta dok grašak ne omekša. Začinite biberom i posolite po potrebi.
Blendirajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte feta si i mešajte. Prelijte maslinovim uljem i dodajte još malo mente.
Servirajte sa mesom, ribom ili pomešano sa pastom.