Pasta od tikvica sa paradajz sosom
Zdrava alternativa
Nudle od tikvica bez glutena su zdrava alternativa običnoj pasti. Pune su ukusa, mekane i jednostavne za napraviti. tikvice se iseckaju u oblik nudli uz pomoć ljuštilice za povrće. Pomešajte ih sa jednostavnim i pravim domaćinskim paradajz sosom za ukusan vegetarijanski obrok da ga cela familija zavoli.
Sastojci
3 tikvice (zelenih)
1 supena kašika maslinovog ulja
četvrt šolje vode
so i mleveni biber po ukusu
Uputstvo
Iseckajte parčiće tikvice po dužini koristeći ljuštilicu za povrće, zaustavljajući se kada stignete do semenja. Okrenite tikvice i ponovite. Zatim uklonite semenje. Secite tikvice u tanje trake koje naliče špagetama.
Zagrejte maslinovo ulje na tiganju pri srednjoj temperaturi, kuvajte i mešajte tikvice u ulju 1 minut. Dodajte vodu i kuvajte dok tikvice ne omekšaju, oko 3minuta. Začinite biberom i posolite.