Slojevita tegla za ručak sa beluga sočivima, narom i baba ganuš sosom
Nekad samo korištene za skladištenje džemova i krastavčića, tegle su skorije našle sasvim novu svrhu. Kao stilizovana i odrasla verzija kutija za ručak. Napravite i do 4 tegle za ovaj obrok.
Sastojci (dovoljno za 4 tegle)
2.5 dl beluga sočiva
2-3 cvekla
1 mala vezica kelja
1 konzerva leblebija, ocedjenih
1 manji nar
Baba ganuš
1 patlidžan
1 supena kašika maslinovog ulja
1 supena kašika soka od limuna
1 kafena kašika tahini-ja
1prstohvat mlevenog kumina
So i sveže samleven biber
Uputstvo
1. Zagrejte rernu prethodno na 200°C.
2. Kuvajte sočiva prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite da se hladi.
3. Stavite patlidžan na pleh i pecite 20-30 minuta, dok ne postane mekan u celosti. Ostavite da se ohladi, oljuštitei pomešajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna i tahinijem u blenderu i blendirejte dok ne psotane glatko. Začinite kuminom, biberom i posolite.
4.Fino iseckajte cveklu a kelj grubo.
5. poredjejte sve sasotjek slojevito i na vrhu stavite baba ganuš