Kako da smanjite količinu prehrambenog otpada?
Da li ste znali da bacamo 1/3 namirnica koje kupimo?
Što biste rekli kada biste, umesto da ih bacite, mogli uživati u njihovom ukusu?
Možemo li izbeći stvaranje prehrambenog otpada?
Naš otpad može se podeliti na tri kategorije: onaj koji se može izbeći, onaj koji se ne može izbeći i onaj koji se možda može izbeći.
Smanjenje količine prehrambenog otpada
61% otpada može se izbeći – reč je o namirnicama koje bismo mogli da pojedemo kada bismo njima raspolagali na bolji način.
19% otpada ne može se izbeći – reč je o stvarima kao što su vrećice za čaj i pileće kosti.
Recepti za smanjenje prehrambenog otpada
Smatra se da se 0% otpada možda može izbeći. U to se ubrajaju namirnice koje vidite ovde: krompirova kora, stabljika brokolija i ostaci lisnatog povrća.
Sve to možete s uživanjem da pojedete uz ispravnu pripremu. Evo kako možete da uživate u ukusu tih namirnica umesto da ih bacite: