Fish with greens on plate

Pripremite jednostavna i ukusna riblja jela u svojoj parnoj rerni.

Priprema ribe u parnoj rerni jednostavna je koliko i ukusna. Kuvanje na pari brže je i lakše nego što mislite, a zahvaljujući njemu riba ostaje sočna i čvrsta. 

Jednostavna i ukusna riblja jela

Opšta je preporuka da odaberete nešto nižu temperaturu, posebno kada je reč o ribljim fileima. Kada kuvate filee na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare), nastojte da održavate temperaturu na oko 80°. Odluka o tome koliko ćete dugo kuvati ribu zavisiće od temperature rerne i temperature središta namirnice, odnosno ribe. Profesionalni kuvari savetuju upotrebu sonde kako biste mogli da pratite temperaturu središta namirnice, a poželjna temperatura razlikovaće se u zavisnosti od vrste ribe. 

Ne postoji jedan najbolji file za kuvanje na pari ni samo jedan najbolji način za kuvanje ribe na pari i zato isprobajte onu ribu koja vam je najdraža! Preporučuje se da se pre kuvanja riblji file zamota, npr. kupusom, blitvom ili algama. Uz to, pre nego što ribu zamotate, možete joj dodati malo začina i ulja kako bi ukus bio bogatiji. 

Pročitaj više

Ostala riba

Cela riba
Kada na pari kuvate celu ribu, odaberite postavku Humidity High (visoka vlažnost) ili Humidity Medium (srednja vlažnost) kako bi se nežnom pripremom sprečilo da se riba raspadne pre nego što se skuva u sredini.

Riblji mousseline
Kada pripremate neki riblji mousseline, poput terina ili kvenela, para je sjajan izbor jer je u poređenju s ključalom vodom vrlo nežna. Mousseline ima neverovatno nežnu teksturu, a uz paru se ne raspada i ne gubi ukus zbog vode.

-

-

Recept: Brancin u slanoj kori

Namirnice za dve osobe
2 cela brancina (svaki od 400 g), 2 kg aromatične soli

Namirnice za aromatičnu so
2 kg krupne soli, 1 limun, 10 zrna crvenog bibera (osušenog), 20 g mešanog začinskog bilja (žalfija, ruzmarin i majčina dušica)

Dodaci: Emajlirani pleh za pečenje

Poslužite uz prilog po svom izboru, npr. pečeni krompir i povrće.

Priprema aromatične soli:

  • Chop herbs

    Dobro operite i osušite začinsko bilje pa ga naseckajte.

  • Salt with herbs and pepper

    U činiji začinsko bilje pomešajte s krupnom soli, naribanim limunom (samo žuti deo) i crvenim biberom.

  • Put salt in oven

    Mešavinu sipajte na pleh za pečenje pa je pecite na 120 °C 40 minuta uz statički način rada, a zatim sačekajte da se ohladi.

Priprema brancina u soli:

  • Puts two fishes on tray

    Izvadite iznutrice (ali ostavite krljušt) pa ribe isperite tekućom vodom i dobro osušite. 

  • Cover fish in salt

    Prekrijte dno pleha za pečenje slojem soli pa postavite brancine na njega i u potpunosti ih prekrijte ostatkom aromatične soli.

  • Fish, tomatoes and potatoes

    Postavke za pripremu: U zavisnosti od vaše rerne (da li ima ili nema Steamify)
    – Steamify na 130 °C 20 min, nivo: 2 ili
    – Humidity High (visoka vlažnost) na 130 °C 20 min, nivo: 2

Sjajan ukus s lakoćom

U našim rernama SteamBoost nude se tri nivoa pare. Namenski programi za pečenje i program u kome se koristi samo para za nove nivoe ukusa, hrskavosti i sočnosti

Povezani članci

  • Upoznajte se s parnom rernom.
    Oven in kitchen
  • Pripremite zdrave zalogaje u svojoj rerni.
    Apples in oven
  • Skuvajte hranljivo i zdravo povrće na pari.
    Broccoli and nuts