Pripremite jednostavna i ukusna riblja jela u svojoj parnoj rerni.
Priprema ribe u parnoj rerni jednostavna je koliko i ukusna. Kuvanje na pari brže je i lakše nego što mislite, a zahvaljujući njemu riba ostaje sočna i čvrsta.
Jednostavna i ukusna riblja jela
Ostala riba
Cela riba
Kada na pari kuvate celu ribu, odaberite postavku Humidity High (visoka vlažnost) ili Humidity Medium (srednja vlažnost) kako bi se nežnom pripremom sprečilo da se riba raspadne pre nego što se skuva u sredini.
Riblji mousseline
Kada pripremate neki riblji mousseline, poput terina ili kvenela, para je sjajan izbor jer je u poređenju s ključalom vodom vrlo nežna. Mousseline ima neverovatno nežnu teksturu, a uz paru se ne raspada i ne gubi ukus zbog vode.
Recept: Brancin u slanoj kori
Namirnice za dve osobe
2 cela brancina (svaki od 400 g), 2 kg aromatične soli
Namirnice za aromatičnu so
2 kg krupne soli, 1 limun, 10 zrna crvenog bibera (osušenog), 20 g mešanog začinskog bilja (žalfija, ruzmarin i majčina dušica)
Dodaci: Emajlirani pleh za pečenje
Poslužite uz prilog po svom izboru, npr. pečeni krompir i povrće.
Priprema aromatične soli:
-
Dobro operite i osušite začinsko bilje pa ga naseckajte.
-
U činiji začinsko bilje pomešajte s krupnom soli, naribanim limunom (samo žuti deo) i crvenim biberom.
-
Mešavinu sipajte na pleh za pečenje pa je pecite na 120 °C 40 minuta uz statički način rada, a zatim sačekajte da se ohladi.
Priprema brancina u soli:
-
Izvadite iznutrice (ali ostavite krljušt) pa ribe isperite tekućom vodom i dobro osušite.
-
Prekrijte dno pleha za pečenje slojem soli pa postavite brancine na njega i u potpunosti ih prekrijte ostatkom aromatične soli.
-
Postavke za pripremu: U zavisnosti od vaše rerne (da li ima ili nema Steamify)
– Steamify na 130 °C 20 min, nivo: 2 ili
– Humidity High (visoka vlažnost) na 130 °C 20 min, nivo: 2
Sjajan ukus s lakoćom
U našim rernama SteamBoost nude se tri nivoa pare. Namenski programi za pečenje i program u kome se koristi samo para za nove nivoe ukusa, hrskavosti i sočnosti