Broccoli with nuts

Skuvajte hranljivo i zdravo povrće na pari.

Hrskavo i hranljivo povrće puno ukusa – uz parnu rernu zdrava ishrana je lakša i ukusnija. 

Zeleno i zdravo

Zašto je kuvanje povrća na pari bolje? Kuvanje povrća na pari u parnoj rerni istovremeno je jednostavno, brzo i zdravo. Zašto je kuvanje na pari zdravo? Prilikom kuvanja na pari povrće ne gubi ni ukus ni hranljive materije, pa je rezultat pripreme ukusno i zdravo jelo. Budući da je toplota ravnomerno raspoređena, povrće se prilikom kuvanja na pari ne raspada i brokoli neće biti smrvljen. Evo tri jednostavna recepta za kuvanje povrća na pari – isprobajte ih i odlučite koji vam je najdraži!

Karfiol s limunom, crnim biberom i maslinama

  • Karfiol izlomite na manje cvetiće pa ih postavite na perforirani pleh za pečenje u rerni.

  • Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 3 do 5 minuta u zavisnosti od veličine. (Trebalo bi da karfiol ostane blago hrskav.)  

  • Izvadite ga pa ga u činiji pomešajte s naribanom limunovom korom, limunovim sokom, zdrobljenim crnim biberom, naseckanim crnim maslinama i morskom solju. Poslužite toplo ili hladno. 

Zelene špargle s krupno naribanim parmezanom i maslinovim uljem

  • Odrežite i ogulite donja 3 cm špargli pa ih položite na perforirani pleh za pečenje u rerni.
  • Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 2 do 4 minuta u zavisnosti od veličine.

  • Izvadite ih i prelijte maslinovim uljem, pospite morskom solju i prekrijte obiljem krupno naribanog parmezana. Poslužite toplo ili hladno.

Brokoli s đumbirom, sosom od soje, kikirikijem i susamom

  • Brokoli izlomite na manje cvetiće pa ih postavite na perforirani pleh za pečenje u rerni.

  • Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 3 do 5 minuta u zavisnosti od veličine.

  • Izvadite ga pa ga u činiji pomešajte sa sitno naribanim đumbirom, japanskim sosom od soje, prženim kikirikijem, uljem od susama i prženim susamom. Poslužite toplo.

Hrskavo, zlatno i savršeno sočno

U rernama SteamCrisp obična toplota spaja se s parom kako bi vaša jela spolja bila hrskava i zlatna, dok iznutra zadržavaju sočnost i mekoću uz savršeno očuvane hranljive materije i ukus.

Povezani članci

  • Čišćenje i održavanje parne rerne
    Inside oven
  • Učinite svoje praznične klasike još ukusnijim pomoću pare.
    Turkey dinner
  • Pripremite jednostavna i ukusna riblja jela u svojoj parnoj rerni.
    Fish and greens on plate