Skuvajte hranljivo i zdravo povrće na pari.
Hrskavo i hranljivo povrće puno ukusa – uz parnu rernu zdrava ishrana je lakša i ukusnija.
Zeleno i zdravo
Zašto je kuvanje povrća na pari bolje? Kuvanje povrća na pari u parnoj rerni istovremeno je jednostavno, brzo i zdravo. Zašto je kuvanje na pari zdravo? Prilikom kuvanja na pari povrće ne gubi ni ukus ni hranljive materije, pa je rezultat pripreme ukusno i zdravo jelo. Budući da je toplota ravnomerno raspoređena, povrće se prilikom kuvanja na pari ne raspada i brokoli neće biti smrvljen. Evo tri jednostavna recepta za kuvanje povrća na pari – isprobajte ih i odlučite koji vam je najdraži!
Karfiol s limunom, crnim biberom i maslinama
- Karfiol izlomite na manje cvetiće pa ih postavite na perforirani pleh za pečenje u rerni.
- Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 3 do 5 minuta u zavisnosti od veličine. (Trebalo bi da karfiol ostane blago hrskav.)
- Izvadite ga pa ga u činiji pomešajte s naribanom limunovom korom, limunovim sokom, zdrobljenim crnim biberom, naseckanim crnim maslinama i morskom solju. Poslužite toplo ili hladno.
Zelene špargle s krupno naribanim parmezanom i maslinovim uljem
- Odrežite i ogulite donja 3 cm špargli pa ih položite na perforirani pleh za pečenje u rerni.
-
Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 2 do 4 minuta u zavisnosti od veličine.
- Izvadite ih i prelijte maslinovim uljem, pospite morskom solju i prekrijte obiljem krupno naribanog parmezana. Poslužite toplo ili hladno.
Brokoli s đumbirom, sosom od soje, kikirikijem i susamom
- Brokoli izlomite na manje cvetiće pa ih postavite na perforirani pleh za pečenje u rerni.
- Kuvajte na pari uz postavku Full Steam (visoki nivo pare) na 100° 3 do 5 minuta u zavisnosti od veličine.
- Izvadite ga pa ga u činiji pomešajte sa sitno naribanim đumbirom, japanskim sosom od soje, prženim kikirikijem, uljem od susama i prženim susamom. Poslužite toplo.
Hrskavo, zlatno i savršeno sočno
U rernama SteamCrisp obična toplota spaja se s parom kako bi vaša jela spolja bila hrskava i zlatna, dok iznutra zadržavaju sočnost i mekoću uz savršeno očuvane hranljive materije i ukus.