Otkrijte svet pare
Razlozi da kuvate parnom rernom
Izaberite paru za zdrave obroke bez kompromisa u ukusu.
Naše parne rerne imaju sve tradicionalne funkcije koje poznajete ali sa opcijom da dodate paru. Zapravo nije komplikovano, sve što je potrebno da uradite je da napunite rezervoar vodom pre nego što ubacite hranu i izaberete procenat pare pri kuvanju.
-
Počnite da koristite svoju rernu
Dobro došli u svet ukusne hrane pripremljene na pari, svaki dan! Dozvolite da s vama podelimo neke savete i trikove kako da vaša parna rerna probudi profesionalnog kuvara u vama.
-
Naučite osnove kuvanja na pari
Ne morate da budete profesionalni kuvar da kuvate na pari. Kuvanje na pari je jednostavno. Nikada nije bilo lakše dobiti hrskavu koricu, sočnu unutrašnjost i vibrantno povrće. Pripremite savršen pirinač, sočivo i žitarice, svaki put.
-
Tehnika sous-vide tajna je svakog savršenog obroka!
Otkrijte tajne sous-vide kuhinje – sous-vide (izgovara se „su vid”) na francuskom znači „pod vakuumom”, a radi se o tehnici za pripremu jela u kojoj se namirnice vakuumiraju u kesi koja se zatim uranja u vodenu kupku.
-
Podgrevanje parom
Naše parne rerne čine da preostala hrana ima ukus sveže pripremljene. Iskoristite funkciju podgrevanja parom za podgrevanje hleba, testenina, pirinča, krompira i još mnogo namirnica. Očuvajte svežinu i ukus preostale hrane.
Šta je priprema jela na pari?
Kuvanje na pari koristi moć vlage za efikasniji prenos toplote. Vlažnost takođe sprečava isparavanje vlage, zadržavajući ukus i čuvajući teksturu vaših namirnica uz nežno i ravnomerno zagrevanje tako da se ništa ne uništi. Na ovaj način dobijate hrskavu zlatnobraon spoljašnjost bez prekuvavanja ili nedovoljnog kuvanja unutrašnjosti.
-
Zadržava ukus, sačuvani hranljivi sastojci
Obrada parom nije samo stvar hrskave korice. Savršena kombinacija toplote i pare sprečava isparavanje vlage iz namirnica, zadržava ukus i maksimalno povećava teksturu mesa, ribe i lazanja, da navedemo samo neka od naših omiljenih jela.
-
Odgovorniji način pripreme hrane
Kada zagrejete vodu u rerni da biste proizveli paru, toplota prodire u hranu dublje i brže, što može da skrati vreme kuvanja. To je zato što se toplota lakše prenosi kroz vodu nego topli vazduh. To sa druge strane znači manji uticaj na okolinu, a vama niže račune.
-
Lakše nego što mislite
Pravljenje nezaboravnih obroka je jednostavno kao korišćenje konvencionalne rerne s konvekcijom, zahvaljujući našoj funkciji Steamify. Samo prevucite prstom po ekranu osetljivom na dodir da biste izabrali tehniku kuvanja, a rerna radi ostalo. Jedino što ne radi je oblikovanje mesa.