Odmrzavanje

Ažurirano 14.12.2020. 21.12

Odmrzavanje u frižideru:

  1. Isključite aparat i izvadite utikač iz utičnice.
  2. Uklonite proizvode i fioke s uređaja.
  3. Ako vaš uređaj sadrži kombinovani kanal za struganje leda / odvod, obavezno instalirajte s njim posudu za kapanje.
  4. Sav led prirodno odmrzavajte s otvorenim vratima.
  5. Očistite i obrišite unutrašnjost uređaja vlažnom krpom.
  6. Uklonite odvodni kanal i vratite ladice.
  7. Zatvorite uređaj i ponovo priključite napajanje.
  8. Uključite uređaj i pričekajte dok ne dostigne zadanu temperaturu. To obično traje 4 do 6 sati.

Nikada ne uklanjajte led oštrim predmetima. To može oštetiti unutrašnjost ili prouzrokovati curenje rashladnog sistema.

Odmrzavanje u zamrzivaču:

Zamrzivač se mora odmrznuti kada sloj leda sa bočnih strana dosegne debljinu od 10 - 15 mm. Kad je zamrzivač prazan ili sadrži samo nekoliko predmeta, lakše će se odmrzavati.

Uklonite led na sedeći način:

  1. Isključite uređaj.
  2. Izvadite svu hranu iz zamrzivača, zamotajte je u nekoliko slojeva papira i čuvajte na hladnom mestu.
  3. Ostavite vrata otvorena, izvadite čep iz odvoda i skupite vodu na pladnju. Brzo uklonite led odgovarajućim strugačem.
  4. Kad završite s odmrzavanjem, temeljno obrišite unutrašnjost zamrzivača i ponovo postavite čep.
  5. Uključite uređaj.
  6. Podesite regulator temperature na najnižu temperaturu i ostavite uređaj na toj postavci dva do tri sata.
  7. Stavite hranu u zamrzivač.

Nikada nemojte koristiti oštre metalne predmete za struganje leda. To može oštetiti uređaj. Ne koristite mehaničke alate ili druga umetna pomagala za ubrzavanje odmrzavanja, osim ako to nije odobrio proizvođač. Ako temperatura smrznute hrane poraste za vreme odmrzavanja, to može skratiti njen rok trajanja.