problem | Uzrok i rješenje |
---|---|
Izgorelu prljavštinu teško je ukloniti | Supstance koje sadrže šećer sagorevaju se u caklini.
Savjet: Jednu po jednu spalite zonu za kuvanje. |
Svetla / prazna površina na ploči | Ploče se zaprljaju tokom upotrebe.
|
Rust | Hrana često ključa. Ako su ploče često vrele zbog vrenja i ne čiste se odmah nakon toga, preostala vlaga doprinosi koroziji ploče. Da biste izbegli ključanje, prilikom kuvanja koristite manje vode. Krompir i drugo povrće skuvajte u 1-3 ml vode. Količina vode zavisi od veličine zone za kuvanje.
U posudu za kuvanje sipajte vodu u povrće. Pokrijte posudu poklopcem za nepropusnost. Okrenite zonu za kuvanje na najjače podešavanje. Nadgledajte posudu za kuvanje. Ova metoda štedi energiju i vodu. Ploče su mokre. Ako se ploče nakon čišćenja ne zagrevaju, vlaga od čišćenja uzrokovaće koroziju na ploči. Nikada ne stavljajte poklopce na vruću ploču pre nego što se tanjiri potpuno osuše. Ploče nisu bile redovno zaštićene od korozije. Lepljene ploče su izrađene od livenog gvožđa. Ploče se mogu vremenom nagrizati ako nisu redovno zaštićene od korozije. Zaštitite ploče od korozije na sledeći način:
|
Cover | Ostaci vlage ili sredstva za čišćenje. Keramička staklena ploča navlažila se tokom grejanja i / ili na ostacima postoje ostaci sredstva za čišćenje. Nakon čišćenja keramičke staklene ploče prvo je obrišite vlažnom krpom da uklonite ostatke sredstva za čišćenje. Zatim obrišite suvom krpom. Važno je da se ploča osuši kada je uključena. |
Srebrni tragovi | Prenos aluminijuma iz posuđa za kuvanje . Moguće je sa aluminijskim posudama i čeličnim posudama sa dvostrukim dnom. Na gornjoj strani staklene ploče pojavljuju se mrlje. Da biste uklonili mrlje, uradite sledeće:
|
Saveti za čišćenje stakla / staklenih ploča s promenama boje
Ažurirano 8.7.2024. 13.33