Problem
- Како подићи тесто са квасцем у рерни ако апарат нема програм за испитивање?
- У приручнику за рерне није описано које подешавање/опција се може користити за доказивање теста са квасцем.
Odnosi se na
- Рерне
- Шпорети
Rešenje
1. Идеална температура за подизање квасца је између 30°Ц и 40°Ц.
На нижим температурама потребно је више времена да се тесто квасца повећа у запремини.
2. Ако уређај није опремљен програмом испитивања, поступите на следећи начин:
- Подесите рерну на 30-40°Ц са било којом врстом грејања.
- Пустите да се уређај загрева 5 минута, а затим искључите рерну.
- Затим посуду са тестом од квасца ставите у рерну. Пошто је тесту квасца потребна влага да би нарасло, покријте посуду влажном крпом, на пример.
- Затворите врата пећнице.
- Након отприлике 20 до 30 минута, тесто би требало да се повећа у запремини и може се даље обрадити како је описано у рецепту.