Para zagreva ostatke jučerašnjeg obroka bez isušivanja, pa hrana ima isti ukus kao da je upravo pripremljena. Nikada nije bilo toliko lako voditi zdrav i odgovoran život kao sada kada pri ruci imate parnu rernu. Nema više bacanja hrane. Electrolux parne rerne imaju funkciju „Regeneracija parom”, program dizajniran posebno u ovu svrhu.
Šta je funkcija „Regeneracija parom” i zašto bi trebalo da je koristite?
„Regeneracija parom” je funkcija kuvanja na pari koja je prilagođena podgrevanju preostale hrane. Para sprečava isušivanje površine, a nežnim i ravnomernim kruženjem toplote hrana izgleda i ima isti ukus i miris kao da je upravo pripremljena.
Funkcija „Regeneracija parom” se može koristiti za podgrevanje hrane direktno na tanjiru. Istovremeno možete podgrevati više tanjira, koristeći više rešetki.
1. Izaberite PODEŠAVANJE > SPECIALS > REGENERACIJA PAROM na svojoj rerni.
2. Stavite svoje namirnice u rernu.
3. Vreme odredite na osnovu hrane koju pripremate. Različitim namirnicama potrebno je različito vreme da bi se u potpunosti zagrejale i bile spremne za jelo. Na primer, živinu i drugo meso potrebno je duže grejati nego povrće.
Saveti i trikovi
- Odaberite pravo vreme podgrevanja u zavisnosti od namirnica koje pripremate da biste sigurno uživali u ostacima obroka odličnog ukusa.
- Možete podgrejati ceo obrok parom, ali je najbolje kada se hrana podeli na manje porcije. Na primer, umesto stavljanja celog pileta u rernu – manji komadi će ispasti bolje.
- Para je posebno dobra za jela kao što su kiš ili lazanje. Dodatna vlaga sprečava da ovakva hrana postane suva i gumena, što se obično desi kada se podgreva na neki drugi način.
Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete pronaći ovde.
Pošto ste sada saznali sve što je potrebno o podgrevanju parom, možda biste želeli da naučite nešto više o kuvanju na pari.