Kuhajte hranljivo i ukusno povrće na pari

Ažurirano 24.9.2021. 08.35

Hranjiva, hrskava i hranjiva zelje - parna pećnica čini zdravu prehranu lakšom i ukusnijom.



Zeleno i zdravo

Zašto je parenje povrća bolje? Kuhati povrće u parnoj pećnici je jednostavno, brzo i zdravo. Zašto je parenje zdravo? Para ne isušuje povrće nikakvog ukusa ili hranjivih sastojaka, pa ćete dobiti i ukusan i zdrav rezultat. Kako su vrućine konstantne, povrće se ne raspada tako lako u pari, pa stoga nema ni mrve brokolije. Evo tri jednostavna recepta za kuhanje povrća - pođite i pogledajte koji vam je najdraži!


Karfiol sa limunom, crnim biberom i maslinama

- Karfiol narežite na cvjetove i stavite ih na perforirani pladanj.

- Potpuna para 100 ° C oko 3-5 min, ovisno o veličini. (Još bi trebali imati mrvicu.)

- Izvadite i pomešajte u posudi sa naribanom limunovom korom, limunovim sokom, zdrobljenom crnom paprikom, nasjeckanim crnim maslinama i morskom soli. Poslužite toplo ili hladno.


Zelene šparoge sa brijanim parmezanom i maslinovim uljem

- Izrežite i ogulite donje 3 cm šparoga i stavite ih na perforiranu tepsiju pećnice.

- Full Steam 100 ° C oko 2-4 min, ovisno o veličini.

- Izvadite i namažite maslinovim uljem, pospite morskom soli i premažite s mnogo brijanog parmezana. Poslužite toplo ili hladno.


Brokoli sa đumbirom, soja sosom, kikirikijem i sezamovim sjemenkama

- Brokulu narežite na cvjetove i stavite ih na perforirani pladanj.

- Full Steam 100 ° C oko 3-5 min, ovisno o veličini.

- Izvadite i pomešajte u posudi sa sitno naribanim đumbirom, japanskim soja sosom, tostiranim kikirikijem, sezamovim uljem i prepečenim sezamovim semenkama. Poslužite vruće.


Hrskava, zlatno smeđa i savršeno vlažna

U pećnicama SteamCrisp redovna toplina kombinira se s parom kako bi vaša jela bila izvana hrskava i zlatno smeđa, dok su unutrašnje vlažne, nježne hranjive tvari i ukus savršeno očuvan.


Otkrijte naše pećnice SteamCrisp