Neka bude živopisno
Od svakodnevnog do magičnog
Budite kreativni i pretvorite svakodnevne aktivnosti u dragocene uspomene. Gledajući unazad, često male stvari u životu postanu velike. Pomoći ćemo vam da svaki dan učinite živopisnim, značajnim i magičnim.
Kontrola vlažnosti za dužu svežinu i zadržavanje ukusa i teksture.
Ručak u tegli
Nekad su se tegle koristile samo za čuvanje džema i kiselih krastavčića, a od nedavno su dobile sasvim novu svrhu. Kao moderna i odrasla verzija kutije za ručak. Praktične i lepe – one su lakše za čišćenje od plastičnih kutija, bolje za okolinu i vrlo pogodne za stavljanje u torbu ili u frižider. Zahvaljujući njihovom uvek modernom izgledu, one čine da čak i najjednostavnija salata izgleda kao umetničko delo.
Okusite neočekivano
Pažljivo odbacujte stvari pri kuvanju. Ono što možda smatrate otpadom može da bude izvor neverovatnog ukusa. Pokušajte da koristite sve delove sastojaka i da nemate otpatke pri spremanju hrane. Ne samo da je to dobro za okolinu, to čini da napravite neočekivana i uzbudljiva jela koja možete da podelite.
-
1Čips od ljuske krompira
Ljuska krompira se često odbacuje pri pripremi jela sa krompirom. Umesto toga, poprskajte je maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i ispecite je u rerni. Počastite goste ukusnom, hrskavom zakuskom pre večere.
-
2Sos od lišća cvekle
Lišće cvekle je vrlo hranljivo, predstavlja bogat izvor vitamina A i K. Brzo ga blanširajte, a zatim pomešajte sa bosiljkom, češnjem belog luka, borovim oraščićima, maslinovim uljem i prstohvatom soli da biste napravili blag i ukusan sos.
-
3Salata od drški brokolija
Sačuvajte drške! Drška čini skoro polovinu ploda brokolija, a sadrži istu količinu hranljivih sastojaka kao i listići. Isecite tanke listiće oštrim nožem za ljuštenje povrća i ubacite omiljene sastojke salate.
Podelite ono što kreirate
Bejgl pecivo duginih boja
Dobijte inspiraciju
Omogućili smo blogerima koji pišu o hrani širom Evrope da spremaju hranu sa čuvenim kuvarima. Pogledajte do čega su došli, uživajte u njihovim receptima i dobijte inspiraciju.